Παράβλεψη περιήγησης

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουνέλι Στιφάδο

Yλικά (για 4-5 άτομα)

  • 1 1/2 κιλό κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 2 κιλά μικρά κρεμμύδια για στιφάδο
  • 200 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για σωτάρισμα και μαγείρεμα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • 3 τεμάχια αποξηραμένο γαρύφαλλο
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα τομάτας
  • 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις μερίδες κουνελιού και τις σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε νερό, αρκετό για να σκεπάσει το κρέας. Κατόπιν τοποθετούμε τα μπαχαρικά σε τούλι (όπως της μπομπονιέρας) και τα τοποθετούμε κατ' αυτόν τον τρόπο στην κατσαρόλα, για να μη διαλυθούν κατά το βρασμό.Αφήνουμε την κατσαρόλα να βράσει για 1 ώρα περίπου. Παράλληλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο σε ένα τηγάνι, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν και αυτά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα που βράζει. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε και τη σάλτσα τομάτας. Όλα αυτά μαζί θα βράσουν για επιπλέον 20-30 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύδι, αποσύρουμε την κατσαρόλα και σερβίρουμε.Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Πολιτική για τα cookies

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣCOOKIEΔΙΑΡΚΕΙΑ
google.com_ga
_gat
_gid
1P_JAR
APISID
DV
HSID
NID
SAPISID
SID
SIDCC
SSID
UULE
Τα cookies στατιστικής ανάλυσης βοηθούν τους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας να καταλάβουν πώς διαδρούν οι επισκέπτες με την ιστοσελίδας συλλέγοντας και αποστέλλοντας ανώνυμες πληροφορίες.